DSDS-winnaar komt naar buiten: “Het is tijd om jezelf te bevrijden” | amusement

Eindelijk kan hij achter zijn liefde staan.

Drie jaar geleden won Davin Herbrüggen (23) niet alleen DSDS (RTL), maar ook de harten van veel vrouwelijke fans. Nu komt hij uit de kast als homoseksueel.

Davin to BILD am SONNTAG: “Ik ben gelukkig verloofd. We zijn drie weken geleden gaan samenwonen. Ik heb echt de jackpot met hem gewonnen.”

De jonge zangeres bij de grote DSDS-finale

De jonge zangeres bij de grote DSDS-finale

Foto: Getty Images

BILD am SONNTAG: Je hebt drie jaar geleden DSDS gewonnen. Waar ben je sindsdien geweest?

Davin Herbrüggen: “Eerlijk gezegd moest ik eerst mijn weg vinden in de muziekbusiness. Ik moest vooral voor mezelf duidelijk maken wat voor muziek ik wilde maken. Bij DSDS was ik meer een rocker, en nu heb ik hits. Ik moest dat in een rustig moment met mezelf verduidelijken. Toen luisterde ik naar mijn hart en realiseerde me dat het de hit was.”

Heb je deze lange periode weer in een verpleeghuis gewerkt?

Herbruggen: “Nee, ik heb de tijd heel goed gebruikt en mijn eerste album ‘From my soul’ opgenomen.”

Hier vind je content van YouTube

Om te communiceren met of inhoud van YouTube en andere sociale netwerken weer te geven, hebben we uw toestemming nodig.

Zou je drie jaar van je DSDS-prijs kunnen leven?

Herbruggen: “Ik heb het goed gedaan. (lacht) Maar ik werk ook op de verpleegschool waar ik zelf mijn opleiding heb gedaan. Van tijd tot tijd gaf ik seminars over alle aspecten van de zorg, zodat de tijd niet zo pijnlijk was voor mijn portemonnee en mij Natuurlijk ben ik blij dat het langzaam weer op gang komt.”

En je hebt besloten om als homo uit de kast te komen.

Herbruggen: “Juist. Het is tijd voor mij om mezelf te bevrijden van wat ik echt mijn hele leven bij me heb gedragen en jarenlang geheim heb gehouden. Ik hield het geheim voor mijn familie en vrienden. Vooral tijdens de DSDS-tijd zei ik niets toen ik voor het eerst in het openbaar stond. Ik stond ineens voor een miljoenenpubliek. Dat was zeker een uitdaging voor mij. Als pas opgeleide geriatrisch verpleegkundige stond ik in deze grote castingshow. Ik vroeg mezelf meer dan eens hoe ermee om te gaan. Wat gebeurt er als mensen dat beseffen? Ik was doodsbang voor hoe mensen zouden reageren. Dat gevoel had ik tot voor kort. Vroeger, toen ik zei dat ik homo was, kreeg ik niet altijd de goedkeuring van degenen die het dichtst bij mij staan.”

Hier vind je content van Instagram

Om te communiceren met of inhoud van Instagram en andere sociale netwerken weer te geven, hebben we uw toestemming nodig.

Wie wist er tot nu toe van?

Herbruggen: “Alleen mijn familie en goede vrienden. Maar ook bij hen kostte het me veel moeite en energie. Mijn fans, die mijn concerten bijwonen en naar mijn muziek luisteren, weten het nog niet.”

Heb je ooit een vriendin gehad?

Herbruggen: “Nee, eigenlijk heb ik nooit een vriendin gehad. Al van kinds af aan was het me duidelijk dat ik van jongens hield. Het begon op de kleuterschool en de lagere school. Hape Kerkeling legde het ooit briljant uit en zei: ‘Ik heb dacht altijd homo.’ Dat gold voor mij ook.”

Wanneer realiseerde je je dat je meer dan vriendelijke gevoelens voor jongens had?

Herbruggen: “Op de basisschool realiseerde ik me dat ik anders was. Ik denk dat mijn familie dat ook heel snel besefte. Ik kan me nog herinneren dat ik met mijn oma buiten ging wandelen met een poppenwagen. Toen vrienden van mij naar ons toe kwamen, zei ik: ‘Oma, neem alsjeblieft heel snel de poppenwagen!’”

Wie heb je als eerste in vertrouwen genomen?

Herbruggen: “Mijn moeder. Maar dat was pas vele jaren later. Ik ontmoette iemand toen ik 19 was. Toen vond ik het stom als je nog thuis woont en altijd ergens stiekem moet afspreken. Eigenlijk heel triest dat het tegenwoordig nog zo is .”

Hier vind je content van Instagram

Om te communiceren met of inhoud van Instagram en andere sociale netwerken weer te geven, hebben we uw toestemming nodig.

Hoe reageerde je moeder?

Herbruggen: “Ze zei dat het leuk is als ik verliefd word. Het belangrijkste is dat ik gelukkig ben. Ze was zo blij voor mij dat ik gelukkig was. Mijn moeder zei: ‘Ik heb eigenlijk altijd geweten dat je homo was.’ Ik geloof dat moeders er gevoel voor hebben en het meteen merken. Er viel die avond een enorme last van mijn hart.”

Bestaat deze vriend nog?

Herbruggen: “Nee, dat was toen mijn eerste vriendje. Vandaag heb ik een andere partner en ik ben gelukkig verloofd. Drie weken geleden zijn we gaan samenwonen. Ik ben dolgelukkig en heb echt de jackpot met hem gewonnen.”

Maar je laat je verloofde niet in het openbaar zien?

Herbruggen: “Eerst niet. Nu is het een kwestie van me een beetje los te maken en de reacties af te wachten. Misschien stel ik hem daarna aan het publiek voor…”

Davin Herbrüggen (links) met zijn DSDS-rivaal Nick Ferretti (32).  De Nieuw-Zeelander eindigde als tweede

Davin Herbrüggen (links) met zijn DSDS-rivaal Nick Ferretti (32). De Nieuw-Zeelander eindigde als tweede

Foto: Getty Images

Ben je bang dat je publiek naar buiten komt?

Herbruggen: “Ik ben niet bang, maar ik heb respect voor de situatie. Ik weet dat mijn fans achter me zullen staan ​​en dat ik volledig op hen kan vertrouwen. Ik laat me niet door negatieve reacties op mijn uitje raken. Mensen die in 2022 nog steeds niet begrepen dat homoseksualiteit iets heel normaals is zullen toch hun hop en mout verliezen. Niemand zou meer bang moeten zijn om uit de kast te komen. Eigenlijk zou je moeten beginnen met heel jonge kinderen. Je moet jongens niet vragen of ze een vriendin hebben , vraag of ze een vriend of vriendin hebben. Dat maakt het vanaf het begin een stuk makkelijker.”

Wat stoorde je het meest aan het geheim?

Herbruggen: “Je mag in het openbaar niet eens elkaars hand vasthouden omdat je bang bent dat iemand het ziet. Of dat je elkaar niet spontaan een kus kunt geven in de supermarkt als je daar zin in hebt. Zulke kleine dingen die hetero’s als vanzelfsprekend beschouwen. Ik heb mezelf altijd zo onder druk gezet om in het openbaar als hetero over te komen. Het kostte me zoveel kracht en maakte me misselijk als je je zo moest verstoppen. Het is eindelijk voorbij.”

Wat was voor jou het triggermoment om uit de kast te komen?

Herbruggen: “Door mijn duet ‘Je t’aime” met Sharon Trovato realiseerde ik me dat het eindelijk tijd is om los te breken en uit de kast te komen, want dit nummer staat voor liefde voor alle mensen. Het zou niet moeten uitmaken van wie of wat je houdt. ding is om lief te hebben, want dat is wat ons mens maakt. Ik ben mijn duetpartner en vriendin Sharon erg dankbaar, omdat ze me steunde en me altijd aanmoedigde om uit de kast te komen.”

Hier vind je content van Instagram

Om te communiceren met of inhoud van Instagram en andere sociale netwerken weer te geven, hebben we uw toestemming nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.